Par träning

Att träna på egen hand passar många, men för att lyckas hålla motivationen uppe kan det behövas en träningspartner. En del träningsformer lämpar sig bättre än andra och genom att välja de som fungerar bäst för er, kommer motivationen att hålla sig uppe.

Som tidigare nämnt i ett inlägg, är tennis en bra motionsform där man kan spela mot sin partner eller med om man spelar dubbel. Även badminton och squash är bra racketsporter som lämpar sig för par och det finns så klart flera, men detta är några exempel.

Träning tillsammans kan göras på många olika sätt och styrketräning är ett av många. Välj övningar som ni kan göra bredvid varandra eller efter varandra om det känns bättre.

Man kan också köra träning där kroppen är motståndet och man tar hjälp i övningarna med sin träningspartner. Utfall och knäböj, där man flätar ihop händerna, står ganska nära varandra och gör motsatta övningar. En knäböj och den andra utfall, båda till minst 90 grader och med hjälp av varandra trycker upp sig till stående.

Löpning tillsammans kan göra passet lite roligare. Kom ihåg att anpassa farten till att fungera för båda parter. Intervallträning kan vara ett bra alternativ, där man kan turas om med intervaller.