Stresshantering

I dagens samhälle är det många som känner att tiden inte räcker till och har svårt att hitta en balans i vardagen. Det finns personer som presterar bättre under press och mår bra av det.

Positiv stress är det kortvariga adrenalinpåslaget som får oss att klara av en uppgift. Negativ stress är lite förenklat när vi har mer att göra än vi klarar av. Det kan påverka ditt mående och leda till bland annat högt blodtryck och depression.

Olika metoder

Det finns olika metoder som du kan använda dig av för att skapa ett stressfritt liv och det är viktigt att du väljer det som känns rätt för dig. Ofta kan det vara en bra idé att gå och prata med någon professionell.

Samtalsterapi kan ge dig en chans att prata av dig samtidigt som du med hjälp av reflektioner får hjälp med att inse vad du behöver ändra på. För ett förslag på en bra samtalsterapeut kan du bland annat kolla på Ny Insikt. Något som många har använt sig av med ett lyckat resultat är mindfulness. Det har särskilt visat sig vara en effektiv metod för den som är stressad.

Skapa lugn och ro

”Jag har inte tid” är kanske ett uttryck du använder ofta och då är det en bra idé att lära dig stresshantering. Det är helt okej att vara självisk ibland för att du ska orka med både arbete och familj. Vet du inte hur du ska börja kan du hitta tips på netdoktor.se. Här tar de upp hur viktigt det är att du talar om för din familj när du känner dig stressad. Det är viktigt att familjen får veta hur du mår för att de ska kunna stötta dig på ett bra sätt. 

Comments Are Closed